در برخی از کشورهای بزرگ حتی یک مبلغ دینی نداریم

map

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل جامعه المرتضی علیه السلام ،حجت الاسلام والمسلمین زادهوش در گفتگو با خبرگزاری «حوزه» گفت: فرهنگ و مذهب ما فرهنگی بسته، منطقه ای، قومی و یا ملیتی نیست؛ بلکه فرهنگی جهانشمول است و ما نیز مأمور هستیم که این فرهنگ را به همه مخاطبان در سراسر جهان برسانیم.

وی افزود: لازمه اولیه برای این تعامل و برقراری ارتباط این است که زبان اقوام ملت‌های مختلف را بدانیم و این ضرورت نیازمند استدلال و تاکید نیست، زیرا این مبحث از بدیهیات و ضروریات کار تبلیغ است.

رئیس جامعه المرتضی(ع) اظهارکرد: خوشبختانه حوزه پس از انقلاب از نظر فعالیت های جانبی و علمی و آموزشی در شرایط خوبی قراردارد و به طور خاص در عرصه زبان آموزی در حوزه کارهای بسیار خوبی انجام شده است.
وی گفت: با تمام فعالیت هایی که در این حوزه انجام شده است، ولی باید گفت که فاصله ما تا وضعیت مطلوب بسیار طولانی است.

حجت الاسلام زادهوش خاطرنشان کرد: نکته ای که در رابطه با زبان عربی باید گفت آن است که زبان عربی، زبان دین ماست است و ده ها کشور مسلمانی که با آنها ارتباط داریم به زبان عربی تکلم می کنند؛ اما با همه اهمیتی که این زبان برای حوزویان ما دارد هنوز درصد بسیاری از طلاب ما به این زبان مسلط نیستند.

وی گفت: برای طلاب و حتی اساتید زیبنده نیست که نتوانند مجلات و متون عربی را به روانی بخوانند؛ امروزه صدها طلبه از حوزه علمیه در کاروان های حج و عتبات عالیات فعالیت می کنند و کوچکترین انتظاری که مردم ما از آنها دارند این است که به راحتی عربی را صحبت کنند.

رئیس جامعه المرتضی(ع) اظهارکرد: از طرفی صحبت کردن به زبان عربی در این کشورها خود به خود می تواند به گسترش و توسعه ارزش های تشیع و انقلاب اسلامی کمک کند.

وی گفت: نباید این فرصت های ناب تبلیغی را به خاطر مشکل زبان از دست بدهیم؛ انتظار جامعه اهل علم و جامعه ما این است که طلاب ما حداقل به زبان عربی تسلط داشته باشند که به عنوان زبان گویای مکتب اهل بیت(ع) در همه جا نقش آفرین باشند.

این محقق حوزوی خاطرنشان کرد: متاسفانه در شرایطی قرار داریم برای برخی از کشورهای بزرگ جهان حتی یک مبلغ نیز نداریم که زبان آن کشور را بلد باشد؛ به عنوان مثال امروز لهستان یک کشور بسیار مهم در اروپاست که به سرعت به سمت توسعه پیش می رود، ولی هنوز مبلغی که به زبان پولیشی مسلط باشد نداریم که به این کشور برود و تبلیغ کند.

وی گفت: توسعه آموزش زبان در حوزه نیازمند یک حرکت مدیریتی از سوی مدیران حوزه است که البته برگزاری چنین همایش هایی در همین راستا انجام شده است.

حجت الاسلام زادهوش خاطرنشان کرد: گرچه برخی از موسسات کوچک و بزرگ حوزوی فعالیت هایی در این زمینه داشته اند، ولی نباید از نظر دور داشت که اگر زبان دانی در حوزه به یک ضرورت و التزام تبدیل شود، این رویکرد در حوزه به طور خودکار به وجود خواهد آمد.

وی گفت: حوزه ما باید یک حوزه بین المللی باشد؛ این حوزه بین المللی با چند مسافرت و ورود عده ای اساتید کشورهای دیگر به قم انجام نمی شود، بلکه باید ارتباطات گسترده تری بین حوزه ما با مراکز علمی جهان انجام شود.
این محقق حوزوی خاطرنشان کرد: تبادل استاد ودانشجو و برگزاری گسترده کرسی های شیعه شناسی به نمایندگی اساتید حوزه در دانشگاه های معتبر جهان، حضور گسترده دانشجویان واساتید دانشگاه‌های جهان در قم و ارتباط گسترده علمی بین حوزه علمیه قم و سراسر جهان این حس رادر طلاب به وجود خواهد آورد که باید به سمت زبان بروند.

وی گفت:باید بدانیم که باب بزرگی به روی ما باز شده و باید از این ظرفیت در رسیدن به حد کمال استفاده کنیم؛ همایش زباندانان حوزه در همین مسیر گام بر می دارد و امیدواریم روز به روز بر ابعاد بین المللی حوزه نیز اضافه شود

1 پاسخ
  1. اکبر گفته:

    با عرض سلام خدمت شما بنده مسلط به زبان عربی هستم و میخوام عمر خودم رو در راه مفید صرف کنم و روی یک کشوری تمرکز کنم که هنوز کسی قدم در راه تبلیغ آن کشور ننهاده است مثل لهستان یا کره که به‌ نظر بنده هم این تفکرات بنده مثمر ثمر واقع میشود زیرا این گونه کشور ها قابلیت بیشتری برای دریافت حقایق دارند و این وظیفه من و امثال بنده هست که قدم اول را بگذاریم خواهشمندم لطفا مسیر را برای پیشرفت اسلام و تشیع در این کشور ها و طلاب ذو افکار و دغدغه مند مثل بنده که سر و گوشمان بیشتر و خلاقانه تر میچنبد. هموار تر بکنید در ضمن از نظر سنی میتوانم وقت کثیری در این راهی صرف کنم و لازم به ذکر است که پایه تحصیلی بنده نیز بیشتر هست و لطفا و خواهشمندم برنامه غیر تدریس زبان مثلا برنامه های طبق نیاز جوامع مختلف مثل فلسفه تخصصی در کشور های فرانسه یا تاریخ برای کشور های امثال اسپانیا را فراهم بکنید چون نیاز جوامع مختلف هست با تشکر اروج زاده

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *