270 روحانی مبلغ خراسان شمالی در سامانه سجام ساماندهی شدند

حجت الاسلام زین العابدین روحانی نیا، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، از نام نویسی272 مبلغ فعال در خراسان شمالی در سامانه سجام(سامانه جامع اعزام مبلغ) خبر داد و افزود: از این تعداد 215 مبلغ برادر و 57 مبلغ نیز خواهر هستند.


وی با اشاره به این که این تعداد مبلغ و مبلغه در حال حاضر مشغول فعالیت تبلیغی در شهرها و روستاهای خراسان شمالی هستند، اظهار کرد: 47 نفر از این مبلغان دارای کد تبلیغی دائم بوده و مابقی آنها کد موقت دریافت کرده اند.


حجت الاسلام روحانی نیا با بیان این که سامانه سجام به منظور ساماندهی و تسهیل در اعزام مبلغان در مناسبت های مذهبی راه اندازی شده است، اضافه کرد: این سامانه از سوی واحد انفورماتیک سازمان تبلیغات اسلامی راه‌اندازی شده و مبلغان و مبلغات استان می‌توانند با وارد شدن به آدرس اینترنتی
www.sajam.ir نسبت به ثبت‌ نام خود در این سامانه اقدام کنند تا در مناسبت های مختلف سال بر اساس نیاز مساجد مناطق شهری و روستایی مختلف، نسبت به اعزام آنها اقدام شود.


وی خاطرنشان کرد: پس از ثبت نام روحانیان و مبلغان خواهر در سامانه سجام، این سامانه به آنها کد تبلیغی موقت می دهد و سپس با فراخوان این افراد و برگزاری آزمون شفاهی و کتبی به کسانی که حد نصاب نمره قبولی را کسب کرده باشند، کد تبلیغی دائمی اعطا خواهد شد.


دبیر ستاد ساماندهی شؤون فرهنگی استان خراسان شمالی با بیان این که همه مبلغان، علما، فضلا، واعظان، طلاب و روحانیان شاغل در نهادهای دولتی و خصوصی می توانند با مراجعه به آدرس مزبور نسبت به ثبت نام در این سامانه اقدام کنند، افزود: مبلغان با ثبت نام در سایت سجام ساماندهی شده و بر اساس نیاز مساجد و مناطق مختلف با عاملیت اداره کل تبلیغات اسلامی اعزام می شوند.


حجت الاسلام روحانی نیا اظهار داشت: سامانه سجام به گونه ای طراحی شده که در آن اولویت اعزام با آن دسته از روحانیان مبلغی است که آمادگی خود برای خدمت در مناطق محروم را اعلام و کد تبلیغی دائمی دریافت کرده اند.


وی با یادآوری این که پیش از راه اندازی سامانه سجام ثبت اطلاعات مبلغان به صورت دستی انجام می‌شد، اضافه کرد: با راه اندازی سامانه سجام ضمن سرعت عمل در اعزام مبلغان و تسهیل روند اعزام روحانیان مبلغ به مساجد شهرها و روستاهای مختلف، مواردی نظیر مکان یابی جغرافیایی مبلغان، بررسی نیازهای مناطق مختلف، برقراری ارتباط با دیگر سامانه های کشور و در مجموع مدیریت جامع اعزام مبلغان نیز امکان پذیر شده است.


گفتنی است، در استان 906 هزار نفری خراسان شمالی با 22 شهر و بیش از 850 روستای دارای سکنه، در مجموع هزار و 173 باب مسجد دایر است که از این تعداد 200 مسجد در نقاط شهری و مابقی در مناطق روستایی واقع شده اند.


بنا بر آمار اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی هم اکنون در این استان در مجموع 800 روحانی در سمت ها و مسؤولیت های مختلف وجود دارند و این در حالی است که در بیش از 850 روستای استان که تقریبا نیمی از جمعیت خراسان شمالی را در خود جای داده اند، تنها 196 روحانی در قالب طرح هجرت، استقرار دائم، استقرار موقت، پاره وقت و … مشغول فعالیت های تبلیغی و ترویجی هستند.


در حالی که استان خراسان شمالی از کمبود روحانی رنج می برد بسیاری از روحانیان بومی خراسان شمالی اقامت در مشهد و قم را پیشه کرده اند به گونه ای که بر اساس گزارش تبلیغات اسلامی استان در حال حاضر هزار و 236 روحانی بومی خراسان شمالی مقیم قم و مشهد هستند که از این تعداد 868 روحانی در قم و 368 روحانی نیز در مشهد مقدس ساکن شده اند./9314/ت302/ب4

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *